FETTRANSPLANTATION

Man får sitt eget kroppsfett injicerat där större volym önskas! Utfyllnad av ärr, rynkor, läppar och förlorad volym. Behandlingarna har blivit mer populära de sista fem åren men tekniken har funnits sen 1800 – talet. Idag är tekniken mer utvecklad än tidigare och med mycket bättre resultat. Vid fettransplantation går det till som vid ett vanligt fettsugning, fast med annan sugkraft för att kunna ta tillvara på fettet. (Området som man fettsuger är från bland annat mage, lår, höfter, överarmar och insida knä). Sedan injiceras fettet med en tunn kanyl under huden i det område som patienten önskar fylla. Mellan 50 – 70 % av de injicerade fettcellerna överlever resten tas om hand av kroppen som vid en vanlig sårläkning. För rökare är det ingen lämplig metod då de har sämre läkningsförmåga och inte lika många fettceller överlever vid fettransplantation.

Det tar 3 månader innan du ser det färdiga resultatet. Först måste svullnaden lägga sig och kroppen tillgodogjort sig nya celler. Det kan behövas göras en påfyllnad efter 3 – 6 månader. Resultaten håller i 3 – 4 år, eventuellt längre. Fettransplantationens görs med lokalbedövning och man kan gå hem samma dag efter ingreppet. Som vid alla kirurgiska ingrepp finns det risker med fettransplantaion och det är infektionsrisk eller att fettet inte läker in tillräckligt. Eftersom det är ett kroppseget ämne är det dock ingen risk att kroppen reagerar med allergi.

 

Här bredvid är före fettransplantation i kinderna, även gjort en nedre och övre ögonplastik här. Bilden under visar vår kund vid återbesöket efter påfyllnad av fett i kinderna.