HÅRBORTTAGNING

 

 Atlaskliniken arbetar med både Alexandrite, IPL och Diodlaser för permanent hårborttagning.

Vill du få bort oönskat hår? Då har du kommit rätt! Baserad på många års erfarenhet, sedan 2005 är vi specialister på permanenthårborttagning. Vi satsar mycket på teknik och noggrannhet!

Du som har rätt till hårborttagning med Laser eller diatermi/ epilering via Landstinget är välkommen att utföra din behandling här hos oss.

I mer än 50 år har tekniken för permanent hårborttagning funnits. Vi har sett tekniken gå framåt och har alltid sett till att vara uppdaterade med senaste maskinerna vad gäller permanent hårborttagning. Idag känns det fantastiskt bra att ha levererat till 10 000- tals kunder och att Atlaskliniken är störst med permanenthårborttagning i hela Östergötland – Linköping. 

Vår senaste satsning är Alexandrite Laser som är i världsklass. Men Alexandrite Lasern arbetar med ny teknologi med 5 000 W i styrka,  kan behandla alla hudsorter även de mörkaste samt solbränd hud utan risk. Tunna hårstrån, även fjun och brunblonda hår når den. Det går bra att komma på behandlingar med den nya Alexandrite Lasern även på sommaren. Den är smärtfri och snabb med hållbart resultat.

DiodLaser och IPLs teknik fungerar så att ljuset är anpassat för att enbart söka sig till pigmentet i hårsäcken där den genom att omvandlas till hög värme, ca 70 grader och förstöra hårsäcken. Metoden fungerar endast på hår som har pigment i sig, mörka hårstrån på ljus hud är det ultimata. Kan inte användas på mörk samt solbränd, tunna, vita eller röda hårstrån.

Om du äter mediciner som gör dig ljuskänslig ska du för säkerhets skull undvika behandlingen tills medicineringen är över. Vi bedömer vilken metod är lämpligast för just din hud efter en kostnadsfri 20 minuters konsultation!

 

Hur många behandlingar behövs?

Håret växer i olika faser och det är bara växande hårstrån som kan behandlas. Ca 10 – 30 % av det totala antalet aktiva hårsäckar är växande samtidigt vilket innebär att det behövs minst fem behandlingar för att komma åt alla hårstrån. Det är dock väldigt individuellt hur många behandlingar som behövs för att uppnå det resultat som eftersträvas. Faktorer som spelar in är bland annat hårfärg, hudfärg och tjocklek på hårstråna. Dina grundförutsättningar samt ärftliga faktorer är därmed väldigt avgörande för hur många behandlingar som krävs. Även hormonella förändringar i kroppen påverkar resultat starkt, dvs en hormonell obalans eller rubbning kan leda till att nytt hår börjar växa på redan behandlade områden. Vanligtvis sker behandlingarna med 4 – 12 veckors mellanrum, beroende på vilket område man behandlar.

 

Komplikationer eller biverkningar?

Komplikationer är mycket sällsynta och beror också till stor del på hur känslig din hud är samt hur mycket pigment du har. Du blir röd och kan även bli lite svullen efter behandlingen. Detta brukar lägga sig på någon eller några timmar.

Den nya Alexandrite Lasern och Diode Laser med RF (Radiofrekvens) är de starkaste behandlingsmetoden för permanent hårborttagning!