Cool Shaping/ Fettfrysning  – reducerar lokala fettdepåer utan kirurgi.

 

Har du fettdepåer på mage, kärlekshandtag, in- eller utsida lår eller under rumpan som du vill bli av med men som biter sig kvar trots bra kost och träning? Då är CoolShaping en behandling för dig!

CoolShaping/ Fettfysning är en unik metod att helt utan kirurgi, utan konvalescens och utan smärta permanent reducera fettdepåer. Metoden går ut på att det sker en kontrollerad kylning av underhudsfettet genom s.k. selektiv lipolys. Effekten av nedkylningen innebär att fettcellerna skadas av kylan och orsakar kristallisering av fettsyrorna som finns inuti adiopcyterna (fettcellerna). Under en period av 6-12 veckor sker en gradvis reduktion av fettlagret.

Hur fungerar behandlingen? Fettceller är känsligare för kyla än andra celler som exempelvis hudceller. Fettcellerna i behandlingsområdet kyls ner under noggrant kontrollerade former. Resultatet blir att fettcellerna dör genom så kallad apoptos (naturlig celldöd) medan all annan vävnad såsom hud, nerver och muskler inte påverkas alls. Precis som vid en kirurgisk fettsugning är resultatet permanent eftersom cellerna inte bara tömts på sitt innehåll, utan dessutom dött och under en period på 6 – 12 veckor rensas ur kroppen! Fettcellerna löser långsamt upp sig och innehållet som består av olika fettsyror läcker sakta ut och tas om hand av kroppens egna system som transporterar bort dem. Vi rekommenderar att du dricker lite mer vatten än du brukar och att du under den första månaden ökar din förbränning genom att ta regelbundna promenader.

Själva behandlingen sker i 4 steg:

  1. Mäter först med måttband området som ska behandlas  och en vikt tas. En eller två handenheter appliceras på valt behandlingsområde. Behandlingen startar med 5 minuters långsam nedkylning under vakuum massage.
  2. 50 minuters behandling under kontinuerligt vakuum med en temperatur på -10 grader.
  3. Behandlingen avslutas med 5 minuters vakuummassage under fortsatt kyla. När handenheterna har avlägsnats masseras det behandlade området i ca 2-3 minuter..
  4. Fria återbesök till kliniken för mätning efter 4 veckor och 2 månader.

 

Hur många behandlingar behövs? En rekommenderad kur är 2 – 3 behandlingar med 6 – 8 veckors mellanrum, och varje behandling tar cirka 60 min. Max 3 gånger på samma område och år.

Biverkningar Enligt de vetenskapliga studier som gjort inom fettreduktion med kyla eller fettfrysning finns det inga komplikationer eller långsiktiga riskerna med en cryolipolysis behandling. De frysta fettcellerna tas omhand på ett naturligt sätt av kroppens metabolism.

Det finns dock några vanliga biverkningar som tillfälliga domningar och blåmärken i det behandlade området. Vissa kan också uppleva en stickande känsla eller trånghet men dessa biverkningar sitter endast i någon dag.

Cool Shaping – Permanent fettreducering   Pris 1 gång
Överarmarna (”gäddhäng”, ”änglavingar”, båda armar   3 495:-
Rygg (nedre del)   3 495:-
Mage (Putmage)   3 495:-
Höfterna (”Love handles”)   3 495:-
Rumpa/stuss   3 495:-
Lår utsidan (båda benen)   3 495:-
Lår insidan (båda benen)   3 495:-