TANDBLEKNING

 

Vackert leende? Vi alla reagerar positivt när vi möter personer med bländande vita tänder, det är som ett bevis på god hälsa och fräschör. Idag är det lika vanligt med tandblekning som att gå till Tandläkare. Alla har inte naturliga vita tänder. För en del av oss har vitheten minskat på naturlig väg med åren. Andra har faktiskt mindre vita tänder från början. En del har fått missfärgade tänder p.g.a. yttre orsaker som medicinering, kosthållning, kaffe, te och rökning.

Specialutbildad personal

Vi som arbetar med BrilliantSmile är certifierade personal sedan 2006, som har genomgått utbildning av både BrilliantSmile och av Tandläkare. Vi har en legitimerad Tandläkare bakom oss för rådgivning och samtal kring varje enskild patient om så behövs.
Ansvarig tandläkare: Pär Pärsson

Hur kan mina tänder bli vita utan att de tar skada?

Före blekningen så poleras diverse ytliga missfärgningar bort. Därefter blir dina tänder blekta med BrilliantSmile’s medicinskt CE märkta och PH neutrala blekgel som aktiveras med plasmaljus. Gelen frigör fria syreradikaler som i detta fallet används för att tränga in och förgöra missfärgningar i tanden utan att skada eller på annat sätt förändra tandens emalj. Då våglängden för plasmaljuset är 400 – 490 Nm är den helt fritt från skadlig UV-ljus.

Tar tandblekning lång tid?

Jämfört med äldre och mer invecklade metoder med halogenlampor är tandblekning med Plasmateknologi mycket bekvämt och ger fantastiska resultat på 60 minuter.

Vilka resultat kan garanteras?

En blekningsbehandling med BrilliantSmile gör att tänderna blir i genomsnitt sju nyanser vitare. Resultatet är individuellt och beror på typen och graden av missfärgning.

Varför erbjuda Nano i samband med tandblekningen?

Köp till en försegling som varar under 72 timmar, om du vill slippa tänka på vad man bör äta och dricka efter tandblekningen. Ex. som du annars behöver undvika kaffe, te, rökning, färgämne i maten.

Vad orsakar missfärgningar?

Missfärgningar kan vara ett resultat av arv, medicinering, dålig munhygien, åldrande, rökning, vissa mat och dryckessorter eller en kombination av samtliga nämnda orsaker.

Måste jag använda bettskena?

BrilliantSmile’s tandblekning utförs utan bettskenor. Det är en behandling som sker vid ett tillfälle på din klinik, istället för att du ska behöva använda dig av bettskenor, natt efter natt, kommer du att se resultatet omedelbart.

Hur länge varar resultatet?

Hur lång tid det tar för dina tänder att bli missfärgade igen beror på dina levnads- och kostvanor. Vanligast är att man vill göra om behandlingen efter två till fem år.