KEMISK PEELING

 

Fläckig efter solning?

Allt fler kvinnor och män drabbas av hyperpigmentering. Men samtidigt är det svårt att veta vilken behandlingar som är lämpligast! Krämer, kemiska peelingar och fractionerad laser är det som kan hjälpa dig bli fri från dina fläckar.

Om dina fläckar har uppkommit under graviditeten är det oftast hormonellt betingat och sitter djupt (Melasma). Ytliga fläckar som orsakats av överdrivet solande är lättare att behandla.

Huden består av flera samverkande lager:

Överhud, läderhud och underhud. I läderhuden bildas melaninceller, när du solar mörknar de och gör huden brunare. Melaninets uppgift är att skydda andra celler från solens skadeverkningaar. Mörkhyade personer har större antal Melaninceller, tål därför solen bättre och bränner sig inte lika lätt. Hyperpigmentering betyder att Melanincellerna ökat i antal på vissa ställen. När du solar får du bruna fläckar, då Melaninet blir mörkare av solen. Ligger pigmentet nära överhuden blir det enklare att behandla.

Man kan behandla Melasma, solskador och mörka acneärr med krämer, men det tar lång tid att få dem att blekna. Vi hänvisar gärna till läkare som skriver ut receptbelagt kräm.

Vill man nå resultat lite ”snabbare” är det kemiska behandlingar. Det kan ta 2 – 6 behandling eller alternativ CO2 laser där det kan räcka med 1 – 2 behandlingar.

 

Kemisk peeling

Kemisk peeling är ett samlingsnamn för olika behandlingar där aktiva ämnen läggs på huden för hudföryngring och hudförbättring.

Har du Melasma, hormonell pigmentering bör du behandlas med Kemiska peeling då Laser och IPL kan förvärra Melasman.

Har du rynkor, acne , torr hy, solskadad hud, åldersfläckar, stora porer eller hormonella pigmenteringar är, kemiska peelingar bra behandling som exfolierar huden steg för steg på ett kontrollerat sätt, stimulerar cellförnyelse och djup vävnad.

Det finns både milda peelingar och starka peelingar.

Tiden på behandlingarna kan variera , allt från 1 min till 10 min beroende vilken typ av behandling du behöver. Du kommer att känna en brännande och stickande känsla  som lägger sig  (par timmar/eller ett par dagar, beroende behandling), du får räkna med att du blir röd och flagig.

Hudterapeuten väljer vad som är lämpligast för din hud!

Behandlingsområde är ansikte, händer eller dekolletage.

Viktigt att under tiden inte sola utan att ha minst 50 i solskyddsfaktor.

Excuviance  – AHA  20 % – 30 %

Teosyal –        AHA  20 % – 70 %                                           kemisk_peeling

Filorga  –         Glykopeel  70 %

Image –            AHA + TCA PEEL