BORTTAGNING AV TATUERING

 

Anledning att ta bort en tatuering kan vara:

En tatuering som med tiden förlorat sin charm och färg eller en tatuering som man inte längre kan stå för ex. politiska, grupptillhörighet, religiösa…..

En impulstatuering, den du gjorde på semesterresan och som inte längre passar dig. Här kan du välja att bleka ner eller ta bort helt.

 

Ta bort din tatuering för alltid!

Börja med en fri konsultation hos vår terapeut som jobbat sedan 2005 med tatueringsborttagning.
Du får all Information om vad det innebär att göra en tatueringsborttagning. Nu med NY Q – swithad laser maskin (picolaser).

Vi går genom en hälsodeklaration samt ta reda på ev. sjukdomar, om du tar nån medicin eller om du har benägenhet att få ärrbildningar och hur du undviker infektioner samt information om eftervård och pris.

Antal behandlingar är individuellt, allt beror på vart din tatuering sitter, hur mycket pigment det finns att ta bort, hur stor den är eller hur just din kropp återhämtar sig!

Dom flesta tatueringar går bort till 100 % utan ärr och pigmentförändringar. Ändå kan man i det enskilda fallet inte garantera att tatueringen försvinner helt. Ibland kan det bli skuggor av tatueringen och det kan bli pigmentförändringar hos vissa personer. Får man pigmentförändringen, bleknar den inom någon månad och huden återgår till sin naturliga färg.

 

 

innanIMG_2466

Olika arbetsätt att ta bort tatuering med laser:

 

Mjukt

I princip finns det två olika arbetsmetoder när man tar bort tatueringar med laser. Antingen arbetar man väldigt försiktigt. Kunden får då ingen eller minimal sårbildning, huden blir endast lite röd och tatueringen bleks efter varje gång. Denna metod kräver många behandlingar och är ett säkert tillvägagångsätt om man är orolig för eventuell ärrbildning.

 

Hårt

Alternativt går man på hårdare och därigenom ”bränner, bleker” huden mer. Då får patienten en sårskorpa. I sårskorpan transporteras/ följer en del av tatueringen med. Detta är betydligt snabbare metod, men med en viss risk för ärrbildning.

Q-switchad Yag-laser är en laser metod med kort och intensiv ljuspuls, vilket gör att tatueringen kan tas bort utan att hudens naturliga pigment påverkas.

 

Risker

Övre bröst/ dekolletaget är risken större för ärrbildning. Ett fåtal kan få allergiska reaktioner. Det uppkommer genom att färgpigment frigörs i kroppen och en del svarar dåligt på det. Därför är det viktigt att inte lasra större områden åt gången (t.ex. större än 25 x 25 cm) läkningen kan ta för mycket av kroppens resurser.

 

Gör det ont?

Ja, men svaren varierar väldigt. En del tycker att det gör ont, andra känner av det men tycker att det är acceptabelt. I vanliga fall behövs ingen bedövning, men vill man känna minimal smärta så kan man stryka på Emla (Bedövningskräm, som finns att köpa på Apoteket) 1 timme innan och sätta på plastfolie så krämen blir kvar innan man kommer hit.